A bazsalikom metszése

Akár a kertben, akár a konyha ablakpárkányán lévő cserépben termesztjük a bazsalikomot, gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy a növény gyorsan virágzik, a szára fásodik és kevés levele van. A bazsalikom megfelelő metszése  nagy, bokros és szép növényeket növeszt. A legtöbb ember az alsó, legnagyobb leveleket szedi le, és ez hiba. A legnagyobb levelek az…

Részletek

Az orvosi zsálya (Salvia officinalis) ismertetése, termesztése

Az orvosi zsálya (Salvia officinalis) könnyen termeszthető évelő gyógynövény és csodálatos konyhai fűszernövény is egyben, amely remek ízt ad többek között a sertéshúst, sajtot és babot tartalmazó ételeknek. Íze és aromája erőteljes, csípős, amelyet gyakran kámforszerűnek és dohosnak írnak le. Az orvosi zsálya szívós évelő növény, hosszúkás, lándzsa alakú, szürkészöld, durva, rücskös felületű levelekkel, amely…

Részletek

Bazsalikom (Ocimum basilicum)

Bazsalikom jellemzői A bazsalikom melegkedvelő, illatos, zöldleveles gyógy- és fűszernövény, amely ízének köszönhetően sokféle ételbe remekül illik. Eredetileg Ázsiából és Afrikából származik. A mentafélék családjának tagja, és sokféle fajtája létezik. Leggyakoribb fajtája az édes (közönséges) bazsalikom, emellett többek között további fajtái még a lila bazsalikom (kevésbé édes, mint a közönséges bazsalikom), a citrom bazsalikom (citrom…

Részletek